maandag 6 maart 2017

Nieuwsbrief Hardloper Gerrit online (4)

De vierde nieuwsbrief wil ik beginnen met de prestaties van

Sjoerd Slaaf
Op 2 augustus 2012 schreef ik in mijn "Hardloopcolumn 44" dat Sjoerd Slaaf uit Groningen meer dan 700 marathons had gelopen. Inmiddels staat de teller boven de 900 en bij RTV Noord is daaraan in een filmpje aandacht besteed (klik hier). Sjoerd denkt dat hij over een jaar of twee zijn duizendste marathon zal lopen!! Voorwaar een geweldige prestatie!!

Westerwolde Bosloop
Afgelopen zaterdag namen zo'n 75 lopers deel aan de Westerwolde Bosloop in Sellingen. In 1992 organiseerde Meijco van Velzen uit Wedde voor de eerste maal in samenwerking met de Politie Sportvereniging Groningen deze mooie loop, die over 5 en 10 K ging. Helaas kon ik zaterdag niet deelnemen, doch ik maakte op het 4-K punt ruim 200 foto's die te bekijken zijn op deze blog. Het was de laatste Bosloop, georganiseerd door Loopsport Sellingen (Sjak Kwak). Bedankt Sjak voor de goede organisatie in de loop der jaren! Sjak deelde overigens nog mede dat de Bosloop ook volgend jaar zal doorgaan, zijn opvolger staat al in de startblokken.

Roparun
Op maandag 27 januari is op deze blog het artikel over maart 2017 met als titel "Carityrun-Roparun 2017" gepubliceerd. Het artikel is geschreven door Sjak Kwak, de captain van het team "Runners-oet-Grunnen" dat aan de run deelneemt.

4MijlvanEmmen
Aan de 4 Mijl van Emmen op zondag 2 april a.s. zullen 3.808 lopers deelnemen. Meer informatie betreffende deze mooie en sfeervolle loop is te vinden op de website  www.4mijlvanemmen.nl 

Wedstrijden weekend 11/12 maart 2017
Zaterdag 11 maart wordt in Bunde een vervolg gegeven aan de Ems-Dollart-Winterserie en in Lingen aan de Emsland Winterlaufserie. Voor overige wedstrijden kunnen de bekende hardloopkalenders geraadpleegd worden.

Tot de volgende week.